Onze Wijnselectie

Carte de vins

Wijn is voor veel mensen iets bijzonders. Voor sommigen is het een hobby of een moment van ontspanning en voor anderen is het een vak. Wijn is een fantastische drank waar je steeds weer nieuwe dingen in ontdekt. Daarnaast brengt wijn een extra dimensie aan de smaak van een gerecht. Niet voor niets dat wij zo gek zijn van wijn. Dat is terug te zien aan onze ruime wijnkaart. 

Onze wijnkaart vertegenwoordigt de wereld. Je vindt er wijnen uit de oude en uit de nieuwe wereld. Fris, strak, rijk, vol, kruidig, het hele smaakpalet komt aan bod. 

reserveer een tafel

Sluit je wijnreis af met een zachte dessertwijn. In onze selectie vind je zachte en fruitige dessertwijnen, maar ook volle dessertwijnen met een complexere aroma. Ontdek onze selectie uit Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk en Argentinië.

Dessertwijnen

voor bij het toetje

Rosé wijnen zijn natuurlijk ook vertegenwoordigd op onze wijnkaart. Hoewel de selectie wat kleiner is kan je genieten van toppers zoals de zachte Whispering Angel rosé van Chateau d’ Eclans uit de Provence in Frankrijk.

Rosé wijnen

tussen wit en rood

Onze rode wijnen onderscheiden we in drie categorieën. De eerste categorie is de elegante en geconcentreerde rode wijn. Prachtige wijnen van de verfijnde Pinot-Noir druif zijn onder andere in deze categorie te vinden. 

De tweede categorie is rijpe, ronde en kruidige rode wijn. Hierin vind je bijvoorbeeld een complexe Chianti uit Italië, een Malbec uit Argentiniê, maar ook goed uitgebalanceerde Shiraz uit Zuid-Afrika. 

De laatste categorie is de krachtige, complexe en volle rode wijn. Wijnen met heerlijke donkere en volle smaken gemaakt van rijp fruit. Ontdek wijnen uit Italië, zoals de Antinori of Valpolicella. Of probeer iets uit de nieuwe wereld zoals de Clouds Estate, Stellenbosch uit Zuid-Afrika. 

Rode wijnen

elegant, rijp of krachtig

Onze witte wijnen onderscheiden we in drie categorieën. De eerste categorie is de frisse, sappige en geconcentreerde witte wijn. Waarin je smaakvolle wijnen vindt uit Frankrijk, zoals een frisse Sancerre of een aromatische Pouilly-Fumé. Maar ook wijnen uit de landen Spanje, Nieuw-Zeeland, Griekenland, Oostenrijk en Zuid-Afrika zijn vertegenwoordigd binnen deze categorie. 

De tweede categorie is de rijpe, ronde en kruidige witte wijn. Hierin vind je bijvoorbeeld een kruidige Vermentino of Pinot Grigio uit Italië, maar ook een sappige Chenin-Blanc uit Zuid-Afrika. 

De laatste categorie is de volle, romige en complexe witte wijn. Hierin vind je heerlijke houtgerijpte wijnen zoals een volle Bramito of een elegante Verdejo, maar ook een prachtige Meursault uit de Bourgogne is terug te vinden binnen deze categorie. 

Witte wijnen

fris, rijp of vol

Begin de avond feestelijk met een van onze champagnes zoals de M.Hostome blanc de blanc grand cru uit Épernay of de Jacque Defrance rosé gemaakt van de heerlijk Pinot Noir druif. Liever een Spaanse Cava of Italiaans mousserende wijn? Ook deze zijn te vinden in onze selectie. 

Mousserende wijnen

onze bubbels

cantharellen

/

mille-feuille

/

crêpe suzette

/

ganzenlever

/

kreeftensoep

© Copyright 2023 Restaurant Le Jardin | Website door Knapper Design